Vismolens nu met korting

Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0Wanneer je graag ver vanuit de kant wilt kunnen vissen raden we je aan om te kijken naar een molen met dit ontwerp spoel; een big pit molen dus. Wanneer je deze vier punten onthoudt bij het uitzoeken van een karpermolen dan moet het absoluut goedkomen. Hieronder hebben we alvast drie modellen voor je uitgezocht waarvan wij denken dat ze een uistekende prijs-kwaliteitsverhouding hebben.Voorzien van diverse features die je ook terugvind in het hogere segment. Een bekende serie molens die al veel karpers hebben weten te landen. Deze vrijloopmolen heeft 7 kogellagers en is voorzien van een sterke aluminium hendel met grote slingerknop. De dikke molenbeugel zorgt er voor dat de lijn snel en accuraat opgespoeld wordt.

De Spro Slc Power heeft een grote spoel waardoor je veel lijn kwijt kunt en verre afstand kan werpen. Lees ook: .

Je eerste vismolen kopen? Bekijk onze tips! De vismolen is misschien wel het belangrijkste instrument van de sportvisser. Waarschijnlijk zullen de meeste mensen hierbij denken aan de hengel. Maar er zijn heel wat meer vissen verspeeld door de verkeerde vismolen, dan door de werphengel! Wanneer de vis lijn neemt, komt er een grote kracht op de hengel te staan (wanneer een sterke vis probeert weg te zwemmen) komt de slip in actie, deze geeft op het moment dat de hengel doorbuigt lijn af, wanneer er geen slip op een werpmolen zal zitten zal de lijn dus breken.

Zoek je Gids Voor De Beste Aliexpress Visserij Winkels Die Molens …?

Molens zijn er in vele soorten en maten, van heel klein tot heel groot en alles daar tussenin. Wanneer je het huidige aanbod van molens bekijkt dan weten veel vissers niet meer wat ze moeten kiezen.

Je eerste vismolen kopen? Bekijk onze tips!

Waar moet ik nu echt op letten? In dit blog zal ik ingaan op de eigenschappen waar je op zou moeten letten bij de aankoop van een molen.

Dit materiaal is licht, goedkoop te produceren en daardoor een prima instapmodel voor de beginnende visser, of de visser die slechts af en toe een poging waagt. Gebruik je je molen vaak en intensief? Dan zal je na verloop van tijd de nadelen van kunststof ervaren. Bij een nieuwe vismolen van kunststof werkt alles prima, maar na verloop van tijd wordt deze beweging in de kunststofbehuizing vaak een probleem.

Een punt waarop veel vissers hun keuze baseren is: “Hoe meer kogellagers hoe beter” Helaas is dit niet perse waar. De kwaliteit van de kogellagers en de plaatsing ervan, vertellen namelijk veel meer over de functionaliteit en de levensduur. Bij een topmolen zijn de kogellagers zo ingepakt dat er geen vuil of water bij kan komen.

Top kogellagers zijn van hoogwaardige metalen gemaakt, hierdoor zal de kwaliteit van het mechanisme lang hetzelfde blijven. Formaat vismolen Er zijn veel verschillende soorten molens, en elke molen past bij een bepaalde visserij. Voor jou is het handig als je begrijpt hoe de molens zijn opgebouwd, de formaat series lopen namelijk vanaf 500, 1000, 2000 etc.

Molens – Alles Over Karpervissen.nl zoekopdrachten

Wat voor jou belangrijk is bij de keuze van de vismolen is weer welke visserij je wilt gaan beoefenen. Wil je ver gaan werpen of wil je op grote afstanden gaan vissen of wil je juist vissen met dunnere lijnen? Hoe groter de afstand hoe meer lijn je nodig hebt en dus grotere/diepere spoel.

Kortere en ondiepere spoelen zijn juist weer meer geschikt voor het te vissen met dunnere lijnen (gevlochten) welke veel gebruikt worden tijdens het roofvissen of het forel vissen. De slip voor/achterop Buiten het materiaal om waaruit de molen is opgebouwd is een van de belangrijkste onderdelen van de molen net als eerder beschreven dat deze goed functioneert, wanneer er een grote vis aan komt moet hij geleidelijk lijn af geven.

Een nieuwe vismolen het vissen kopen? - SportvisgigantLizard YT9000 Werpmolen – Molen – Zeemolen – Karpermolen – Vismolen – Fishing reel -… bol.com

Vaak is de slip welke bovenop de molen zit net wat subtieler en gemakkelijker in te stellen. Over het algemeen geldt uit hoe betere materialen de molen is opgebouwd hoe prettiger (fijner) de slip werkt. Baitrunner Er zijn ook vrijloopmolens welke voorzien zijn van een baitrunner dit zijn vaak molens met een slip voorop en een hendel aan de achterzijde welke omgeschakeld kan worden hierdoor komt de molen in de zogenoemde vrijloop te staan het woord zegt het eigenlijk al de vis kan dan een vrije loop nemen.

Inhaalsnelheid Elke molen bezit zijn eigen inhaalsnelheid en dit betekent eigenlijk het aantal lijn welke per gehele slag aan de molenslinger word opgewikkeld rondom de spoel. Wil je dus over grote afstanden snel lijn willen binnenhalen dan is het goed om te kijken naar een molen met een hoge inhaal snelheid.

Zoek je 5x Tips Om Het Kinken En Krullen Van Je Vislijn Te Voorkomen?

Wil je juist langzaam vissen zoals dit bijvoorbeeld bij het forel vissen toegepast wordt, is een kleinere molen met een lagere inhaalsnelheid vaak prettiger. Ik hoop dat je wat hebt aan onze uitleg, om je opweg te helpen naar de juiste aanschaf nog wat laatste tips: probeer te bepalen op welke vissoort je wilt gaan vissen bekijk welke techniek je wilt gaan toepassen bekijk hoe frequent je de molen wilt gaan gebruiken kom je er niet helemaal uit? Wij geven je graag advies over de aanschaf van een goede vismolen Tot slot Heb je nog vragen over molens? Stel deze dan gerust aan onze klantenservice, we staan je graag te woord.

Rijen, of Steenwijk! Ben jij opzoek naar een nieuwe molen? Bekijk dan zeker eens onze vismolen pagina! hier hebben we alle modelen verzameld, en zit er voor iedereen wat bij. Deel je vangsten met ons! Dit kan altijd via onze social media kanalen zoals en natuurlijk . Of stuur je foto’s op naar en wellicht zie jij jouw vangst voorbij komen op één van onze social media pagina’s! .Zoek jij een goede werpmolen en weet je niet goed waar je moet beginnen? Check dan deze top 5 beste werpmolens van dit moment. Nieuw in het vissen? Bekijk dan deze gids eens met uitleg over verschillende molens. Zo weet je waar je op moet letten voordat je een verkeerde molen aanschaft.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Shopping cart